Καλάθι αγορών
Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 8084 494
Δωρεάν Αποστολές, Αντικαταβολή και Επιστροφές εντός Ελλάδος

ABOUT US

WHO WE ARE

KARIDA SHOES

100+ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ | ΠΑΘΟΣ | ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ | ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

1912

Η ιστορία ξεκινά τέσσερις γενιές πίσω με τον προπάππου Κωνσταντή Καρύδα να δημιουργεί ένα μικρό εργαστήριο υποδημάτων στον τόπο καταγωγής του, τη Νιγρίτα Σερρών.

1942

Περίοδος πολέμου και ο γιος Γρηγόρης ανοίγει το πρώτο μαγαζί υπόδησης επί της Εγνατίας 49 στη Θεσσαλονίκη σε μία μικρή στοά.

Το ήθος, η εργατικότητα και το μεράκι του δεν αργούν να φέρουν την αναγνώριση του κόσμου.

1970

Η επόμενη γενιά, τα τέσσερα αδέρφια, δημιουργούν τη νέα τους επιχειρηματική στέγη, ένα τετραώροφο κατάστημα ανδρικών, γυναικείων και παιδικών υποδημάτων επί της Εγνατίας 52.

Ελληνικά εργοστάσια κατασκευάζουν για το εν λόγω κατάστημα μοναδικά σχέδια ύψιστης ποιότητας και προοδευτικής αισθητικής.

1973

Κανείς δεν φανταζόταν την επιτυχία και αναγνωρισιμότητα που θα ακολουθήσει αυτή τη χρονιά. Το επονομαζόμενο «Γοβάκι του Καρύδα» ταξιδεύει κατά παραγγελία από το Las Vegas και προσγειώνεται επί της Εγατίας 52.

Τα 780 λαμπάκια του φωτίζουν για δεκαετίες την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ελληνικά εργοστάσια κατασκευάζουν για το εν λόγω κατάστημα μοναδικά σχέδια ύψιστης ποιότητας και προοδευτικής αισθητικής.

1975

Το περιστρεφόμενο γοβάκι γίνεται σήμα κατατεθέν της πόλης με ντόπιους και επισκέπτες να δίνουν σημείο συνάντησης κάτω από τη λάμψη του.

Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Valéry Giscard d'Estaing, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και ζητά εντυπωσιασμένος να φωτογραφηθεί στο «Γοβάκι του Καρύδα» πριν την αναχώρηση του.

2001

To 2001 ο Κωσταντίνος Καρύδας προβλέποντας τις ανάγκες τις αγοράς και τα περιθώρια ανάπτυξης, επιχειρεί με επιτυχία τον επανασχεδιασμό του «ΚΑΡΥΔΑΣ» με την αποκλειστική δραστηριοποίηση στην εισαγωγή Ιταλικών γυναικείων υποδημάτων.

Στο νέο αυτό επιχειρηματικό ξεκίνημα γεννιέται το «Fratelli Karida» στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, επί της Τσιμισκή 28.

2008

Με την εδραιωμένη πλέον παρουσία στη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια επιχειρεί με επιτυχία το άνοιγμα δύο νέων υποκαταστημάτων, στη Λάρισα και Κηφισιά, Αθηνών.

2016

Σημειώνοντας επιτυχία και στην πρωτεύουσα, δεύτερο κατάστημα εγκαινιάζεται στο Κολωνάκι, επί της Κανάρη 2.

Το εμπορικό σήμα «Fratelli Karida» αλλάζει σε «KARIDA1912», δίνοντας έμφαση στην πλούσια κληρονομιά και εμπειρία 100+ χρόνων της οικογένειας στον χώρο υπόδησης.

2019

Μια νέα διαδικτυακή εποχή ξεκινά με το ανανεωμένο και λειτουργικά σχεδιασμένο e-shop να δημιουργεί μία ευχάριστη και φρέσκια αγοραστική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Βάζουμε τα δυνατά μας για τη γρήγορη, αξιόπιστη και εύκολη παράδοση κάθε πακέτου εντός και εκτός Ελλάδας. Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια κάθε online αγοράς, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και φυσικά η ικανοποίηση καθενός από εσάς, εξατομικευμένα.

This site is registered on wpml.org as a development site.